Toppmeny

Forside Arkiv Arkiv Langrenn Nyheter 2011 Gåsburennet med fantastisk deltagelse

Gåsburennet med fantastisk deltagelse

Det ble en fin test av en del av NM løypene, og det virker som veldig mange syns det var morsomt med nye traseer. Resultater er nå lagt ut

IMG_4665

Gåsburennet i media: KondisLangrenn.com og Skiaktiv

Resultater: Resultater Gåsburennet 2011

Resultat PDF:

Bilder fra dagens renn: Gåsburennet 2011 (Gro)

Flere bilder: Gåsburennet 2011 (Stein Arne)

Og enda flere bilder: Gåsburennet 2011 (Roar)

Artikkel på www.skiaktiv.no: Rekordstor deltagelse i Gåsburennet (de kommer med ny artikkel når resultatlistene er klare). 

Forandring fryder heter det, og de nye traseene ble tatt godt i mot. For neste års NM arrangør ble dette en fin første gjennomgang av deler av NM løypene. Noe endringer skal trolig gjøres inn mot mål for å slippe den siste nesten 180 graders svingen, og det vil til vinterens renn bli merket noe mer. Takk til alle for positiv holdning, og takk til dere som meldte fra selv om at dere hadde gått feil. 

Vinden skapte problemer natt til 2. og 3. dag

"Hu Dagmar" hadde rotet det til litt i natt, og det ble en ny rydderunde for VSF mannskapet i tidlige morgentimer. Men regner med å ha de fleste med oss på at dagens forhold var veldig bra. Vi slapp unna de store tre-veltene! 

IMG_4603

Hurra: mange små, mange unge og mange litt større løpere stilte til start

Det var et yrende barneliv på stadion i dag, utrolig morsomt å se så mange små kaste seg ut i årets første skirenn. Og imponerende var det å se så mange i alle klasser, også i JR og SR klassene deltok mange flere enn det vi er vant til i lokale renn. Men så hadde vi langveisfarende på besøk, de lengste helt fra Australia (se egen nyhet) og noen fra Sverige, Oslo, Nord Gudbrandsdal osv. Morsomt!

IMG_4655

Raufoss løpere stilte i tradisjonens tro på Gåsburennet

Raufoss ski har i mange år prøvd å mobilisere til stor deltagelse på Gåsbu 3. juledag, og denne gangen stilte de med en stor gjeng løpere som gledet seg til tøff konkurranse og å vinne. 24 var påmeldt. Flere hadde som målsetning å bli best i sin klasse. Det gror godt i klubben, og de voksne var enige i at et godt og fungerende støtteapparat blant voksne og foreldre var en viktig årsak. Sees til neste år!

IMG_4624

Sommerferien tilbringes i Norge i desember og januar

Veldig hyggelig å få besøk av 3 skiløpere fra Australia, alle har valgt å dra på sommerferie (JA!) til Norge for i utgangspunktet å trene skiskytting på Natrustilen og Lillehammer før sommerturen går videre til Tyskland for konkurranser i skiskyting. Alle tre er aktive skiskyttere og gikk i dag henholdsvis i klassene H16, H17 og K17. Tilbakemeldingene på løypene var at de var fine men veldig tøffe. Men alle 3 trivdes på Gåsbu, og misunte oss den lange og normalt snørike vinteren. I Australia er det vinter mellom juni og september og snøforholdene varierer veldig. Etter dagens renn venter mer skyte- og skitrening på Natrustilen og i januar skal det konkurreres med de beste i verden på JR nivå. Vi takker for hyggelig besøk og lykke til videre i vinter. 

IMG_4738

Jeremy (H17), Jillian (K17) og Tim (H16)

Dagens sommervær i Australia: Sommer i Sør (mellom 17 og 34 grader Celsius, vi snakker varmegrader)

Tur-Retur Nord Fron for å delta på Gåsburennet

Nord Fron stilte med 4-5 løpere på dagens renn, fikk noe frafall pga sykdom. Deltagelse i Gåsburennet er også for denne klubben blitt en tradisjon, noe vi arrangører setter veldig pris på. Klubben er en del av et større treningssamarbeid i distriktet og stilte i dag med en gjeng som representerte fra den yngste klassen og til med med G/J15 år. Alle gledet seg til å gå renn i dag, og det var hektisk smøring og test av ski da vi stakk innom. For enkelte ble dagens føre en utfordring, og hvordan ungene/ungdommen fra "dalen" opplevde feste og gli vet vi ikke. Men de voksnes innsats var det i alle fall ingen ting å si på. Velkommen tilbake!

IMG_4627

Team Norgeshus med bra deltagelse

Med sjefen sjøl tilstede var det ingen av de 3 teamløperne som turde å slakke av på farta i dag, og det gikk derfor unna i løypene for SR løperne i Team Norgeshus. Sjefen sjøl er tidligere VSF løper Emil Søbakk Gundersen, men i dag hadde han ingen glede av tidligere løype-erfaring. Gutta gikk 2*5 km, og nesten hver meter var ny ifht. de gamle traseene på Gåsbu. Tøffe tak også for de eldste gutta i dag, og det ble til slutt Øystein Pølsa Pettersen som gikk av med seieren med Team Norgeshus på slep. Lykke til videre i sesongen. Vi setter pris på at både Øystein PP og dere stiller opp, alle (Ja: alle) gutter fra 7 og oppover vet hvem dere er. Forbilder skal man ikke undervurdere.  

IMG_4747
Norsk Tipping YC rør Roar Wilhelmsen AS Interoptikk Ottestad ASKO Skraastad Gård og Gartneri