Toppmeny

Forside Arkiv Arkiv diverse Gåsbuløpet: "Oppvarming" til Birkebeinerløpet?

Gåsbuløpet: "Oppvarming" til Birkebeinerløpet?

Gåsbuløpet 08.09.2012 har start og mål på Gåsbu. Start kl 1300. Vil tro dette kan friste mange i VSF!

GL1

Gåsbuløpet 08.09.2012 har start og mål på Gåsbu. Start kl 1300.

Løypa er løpsteknisk – og kondisjonsmessig krevende. Løypa går på kuperte stier og er krevende. Det er lagt ut jernbanesviller på de mest våte partiene. Løypa er i underkant av 10 km. 

Det er elvestryk og bruer og en svært flott høsttur i begge løyper. Arrangør er Kjell-Petter Ellingsbø 47454927. Påmelding til margreteellingsbo@hotmail.com innen 05.08.2012.

Velkommen!! 

GL2
GL1

Hentet fra www.kondis.no

Gåsbuløpet 8. september

Nytt, tøft terrengløp på 8,6 km

Brenneriløpet som familien Ellingsbø har arrangert i to år ved Lund skole i Løten, er av praktiske grunner flyttet til Gåsbu og blitt til det enda tøffere Gåsbuløpet. Løypa er nå oppmålt til 8,6 km med en høydeforskjell på drøye150 m. 
Under følger arrangørens beskrivelse i ord og bilder av den nye løypa som blir en løpsteknisk utfordring samtidig som den med sin profil har en slående likhet med det nye Birkebeinerløpet som går bare en uke senere.

Løypebeskrivelse: 
Start i turiststien til Gåsbu almenning. Traséen går inn i skogen på steinete sti med stigning. Etter ca. 500 m med sti kommer løypa igjen inn på turiststien og følger denne i ca. 500 m. Så går løypa inn på skitraséen til Bårdsætra/Svanen og følger denne over ei trebro. Så bryter stien av sørover og det stiger jamnt og trutt i ca. 3,5 km. 
På toppen svinger løypa sørover mot Lageråkvisla. Stien går nedover til Lageråkvisla og kommer ut på grasbevokst veg. Her vil det bli etablert en drikkestasjon. Løypa stiger opp gjennom setergrenda på Lageråkvisla og fortsetter nordlig på sti mot og nedover til turiststien. Dette partiet er svært løpsteknisk krevende da man løper på jernbanesviller. Det er steinete, mye røtter og kupert med mange brå svinger og man krysser en smal bro over Lageråa. Nede på turiststien igjen følger løypa denne i ca. 1,5 km til mål. Dette partiet er gruslagt og svært lettløpt med brå svinger. 
Endelig i mål blir det flotte premier i god tradisjon med Brenneriløpet som altså er flyttet til Gåsbu. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Gåsbuløpet. Det er én distanse og klasseinndeling som på Brenneriløpet. Det vil også bli en mosjonsklasse for dem som ønsker å styre sitt eget tempo i den flotte naturen innover fra Gåsbu mot Steinfjellet. Arrangør er familien Ellingsbø.

Norsk Tipping YC rør Roar Wilhelmsen AS Interoptikk Ottestad ASKO Skraastad Gård og Gartneri