Toppmeny

Forside Ungdommens Holmenkollrenn 2016

Ungdommens Holmenkollrenn 2016

Ungdommens Holmenkollrenn har blitt arrangert siden 1986, rennet har fått status som et «uoffisielt NM» for ungdom på 13 og 14 år. Årets utgave ble tradisjon tro arrangert i Holmenkollen 20. og 21. februar.

UH - 2016

I år hadde i underkant av 1.000 utøvere meldt seg på i de 4 klassene. Vang Skiløperforening stilte med 11 utøvere til start i lørdagens klassisk renn, og 12 utøvere i søndagens fristil. Jentene stilte med hele 7 utøvere i klassa for jenter 13 år, mens guttene hadde med 3 utøvere i klasse 13 år (2 lørdag). I klasse 14 år var det med to gutter begge dager.

Fredag møttes mange av utøverne for gjennomgang av løypa, og ble møtt av den berømte Kollentåka som ga en sikt på rundt 20-30 meter! Med rundt 0 grader, fuktig vær, og en værmelding som meldte rundt 10 cm snø natt til lørdag, skapte litt hodebry blant smørerne.

Lørdags klassiskrenn bød som forventet på litt utfordringer med smøring, men etter iherdig testing fra Jan Ulrik, fikk jentene en tørrvoks de var fornøyd med. Et par av guttene brukte rubbski og var også godt fornøyd med valget. Trass i vekslende snøbyger var forholdene relativt like for alle selv om sporene ble dårlige for de som startet sent.

Søndag viste Holmenkollen seg fra en bedre side, med flott preparerte spor og lettskyet vær. Løypene holdt seg gjennom hele dagen, og Vang-utøverne sto igjen for en flott laginnsats med mange gode plasseringer.

Resultatlister: http://bvhif.klubb.nif.no/arrangement/uholmenkollrenn/Sider/Hjem.aspx

Norsk Tipping YC rør Roar Wilhelmsen AS Interoptikk Ottestad ASKO Skraastad Gård og Gartneri