Idrettsglede for alle
Alpint
Mari Færevaag
|
16. januar 2018

Skikurs 2018- oppsummering

Sponset av:
BDO logo

Hamar alpinsenter har hatt sitt årlige skikurs for blivende alpinister i helga.

Med 102 unger påmeldt, så ble dette nok et  vellykket skikurs for Hamar alpinsenter og alpingruppa i Vang skiløperforening.

ALLTID POPULÆRT
Dette er et veldig populært skikurs med alltid rundt 100 deltakere hvert år.I år var intet unntak med 102 entusiastiske nye skikjørere. Med alder spredt fra 4- 42 år, så er aldersforskjellen stor, men uansett alder så er lærervilligheten like stor, sier formann i Hamar alpinsenter og alpinklubben Erik Mølstad. Den største forskjellen på ung og litt eldre deltakere, er vel at de yngre er litt mykere i kroppen, humrer Mølstad. Ellers så er ønsket over å bli en god skikjører den samme.

KLUBBENS LØPERE ER INSTRUKTØRER
Det må til mange instruktører når man skal lære rundt 100 nybegynnere i å stå på ski.
Det er Vang skiløperforening sin alpingruppe og deres aktive løpere og trenere som står for en veldig dedikert og profesjonell opplæring. 22 instruktører må til for å få lært opp 102 deltakere i bedre skiferdighet. I tillegg trengs det et støtteapparat på 10-15 foreldre for å få alt til å gå knirkefritt for seg.
Det er en viktig jobb de unge utøverne gjør. De gjør en fantastisk innsats for å spre ekte skiglede og skiforståelse for barna, forteller Mølstad.
Arrangementet er en av de største inntekstkildene til klubben. Når vi har en polisy om at det vi tjener skal gå tilbake til klubben og for å gjøre bakken bedre,  så er det bare positivitet å spore, når vi setter opp dugnadslista, sier Mølstad.
At vi lærer ungene våre at dugnadsarbeid er gøy, sosialt og lærerikt, er med å skape morgendagens dugnadshelter også. Det er mye læring i å lære bort til andre. Noe instruktørene tar med seg videre til skolen.

SUPRE FORHOLD I BAKKEN
Årets vinter har hittil vært helt super for oss, sier Mølstad. Vi kom tidlig igang med snølegging og fikk lagt ei bra og solid såle i hele bakken tidlig i desember. Så har årets vintervær bidratt til at vi har supre snø og kjøreforhold i anlegget.  Det gjør godt på besøkstallet og det trengs virkelig, sier Mølstad.
I år har vi investert i ca 400.000,- i nytt snøproduksjonsanlegg. Så vi håper at lokalbefolkningen virkelig benytter oss og kommer å kjører og leker seg på ski. Vi er jo et alletiders nærmiljøanlegg forteller en stolt formann.

 

STØRSTE ALPINKLUBBEN I HEDMARK
Det er alpinklubben i Vang skiløperforening som drifter Hamar alpinsenter.  Vi er en veldig aktiv klubb og har på vinteren rundt 60 løpere med på trening. De som ønsker seg et variert og allsidig treningstilbud hele året, får det hos oss,  forklarer Mølstad. Vi prøver å tilrettelegge for en så variert, allsidig og morsom trening som mulig. En alpinist må være en allsidig idrettsutøver, derfor legger vi også til rette for at utøvere kan kombinere alpinsporten med andre idretter. Det er bare positivt, sier Mølstad. Slik holder vi ungene lenge i idretten.

Et skikurs som vi har hatt nå i helga, er forhåpentligvis med på å skaffe enda flere medlemmer til klubben og flere unger som vil bli enda bedre til å kjøre ski. Og vil deltakerne bli aktive løpere, så gleder det et alpinhjerte veldig, avslutter formann Erik Mølstad.

Av Grethe Bøhn Busterud

Relaterte innlegg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Call to action

Gavetildeling fra Totens Sparebank

Alpingruppa i Vang Skiløperforening har mottatt 75 000 kr fra Toten Sparebank til å drifte Hamar alpinsenter Lierberget. Tildelingen er et svært positivt bidrag til at vi kan fortsette å tilby aktivitet og skiglede i vårt nærmiljø....

Ingrid Olstad Busterud

Skicamp i vinterferien

Alpingruppa i Vang Skiløperforening arrangerer skicamp i vinterferien 2024 (uke 9).  Skicamp er et tilbud til alle skolebarn som ønsker seg en aktiv vinterferie sammen med nye og gamle venner. Vi har dyktige trenere til stede hver dag, men barna…...

Ingrid Olstad Busterud

Alpin skileik i Lierberget

Velkommen til lek og moro med ski på beina! Alpin skileik passer for barn under 8 år som ønsker å leke seg på ski. Gjennom fem kurskvelder øver vi på grunnleggende skiferdigheter i trygge omgivelser i barnebakken i Lierberget. Gjennom lek…...

Ingrid Olstad Busterud