Idrettsglede for alle
Alpint
Mari Færevaag
|
16. januar 2018

Fra Tønsberg til Hamar for å lære skiferdighet.

Sponset av:
HA logo

Søskenparet Eveline (8) og Kjæran (6) Sultvedt Fadum er av de som har reist desidert lengst av alle de 102 deltakerne på årets skikurs i Hamar alpinsenter i helga. De bor nemlig i Tønsberg og har reist enkomst til Hamar, for å lære å bli gode til å kjøre på ski.

Det er 2 superblide og entusiastiske unger som møter oss i bakken. Dette er bare så gøy altså, utbryter Eveline. Det er faktisk andre året jeg er med og jeg har det helt supert.
Etter 2 dager i Hamar alpinsenter så har jeg blitt enda bedre på skikjøring. Nå klarer jeg bedre hopp og kjører enklere gjennom hindere og porter. Og så tørr vi å kjøre det bratteste partiet nå, uten problemer.
Lillebror Kjæran på 6 år har gjennomført sitt første skikurs noensinne og er kjempefornøyd med egen fremgang. Jeg vil ikke dra hjem nå, for nå er det jo så gøy å kjøre. Men pappa sier vi må dra, da vi har lang vei hjem. Jeg håper at pappa blir veldig fort sliten av å kjøre bil, slik at han må stoppe å sove litt. Når han sover, så snur vi bilen og så kjører vi til Hamar igjen vettu, sier en oppfinnsom Kjæran.
Pappa Martin Fadum ler godt over sønnens idé. Ja, ungene er strålende fornøyd og det blir ikke lett å få de inn i bilen nå.
Hva er det som gjør at dere drar helt fra Tønsberg for å lære skiferdighet?
Pappa Martin forklarer at de har et vennepar i Hamar som har skrytt så veldig av skikurset og alpinsenteret. Så vi tenkte at nå slår vi to fluer i en smekk; lærer barna våre å kjøre ski, og får besøkt vennene våre. Vi skjønner at de skryter av tilbudet de har i nærmiljøet sitt, sier Martin.
Dere som bor her har jo en mekka av valgmuligheter når det gjelder skianlegg. Vårt nærmeste anlegg er Kongsberg skisenter, som ligger 1, 5 times kjøring unna. Da blir det litt før sjelden skikjøring dessverre, sier Martin.

BLIR FLERE HAMARTURER
Første året vi var her, lærte Eveline utrolig mye og hun var så fornøyd. Så vi måtte jo la Kjæran få samme mulighet. Neste år blir lillesøster på 4 år med også. Så da blir hele familien med til Hamar alpinsenter. Vi gleder oss allerede.
Eveline vil gjerne formidle at hun elsker dette skisenteret  og at hun kan anbefale dette til alle. Jeg er så takknemlig for at jeg får være med på dette,  sier en entusiastisk Eveline. Du må love meg å skrive det, sier hun. Ja, da tørr vi ikke gjøre noe annet.

Av Grethe Bøhn Busterud

Mari Færevaag

Relaterte innlegg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Call to action

Skicamp i vinterferien

Alpingruppa i Vang Skiløperforening arrangerer skicamp i vinterferien 2024 (uke 9).  Skicamp er et tilbud til alle skolebarn som ønsker seg en aktiv vinterferie sammen med nye og gamle venner. Vi har dyktige trenere til stede hver dag, men barna…...

Ingrid Olstad Busterud

Alpin skileik i Lierberget

Velkommen til lek og moro med ski på beina! Alpin skileik passer for barn under 8 år som ønsker å leke seg på ski. Gjennom fem kurskvelder øver vi på grunnleggende skiferdigheter i trygge omgivelser i barnebakken i Lierberget. Gjennom lek…...

Ingrid Olstad Busterud

Åpningstider i julen

Vi gleder oss over fantastiske forhold og har følgende åpningstider i romjulen: 26. desember27. desember28. desember29. desemberAlle dager 10.30 - 15.00. Her finner du mer informasjon om åpningstider og priser....

Ingrid Olstad Busterud